logo-2


cPanel este o interfață grafică (GUI) bazată pe Linux utilizată ca panou de control pentru a simplifica gestionarea site-urilor și a serverelor. cPanel vă permite să publicați site-uri web, să gestionați domenii, să organizați fișiere web, să creați conturi de e-mail și multe altele.

cPanel este unul dintre cele mai populare panouri de control din Statele Unite. Multe companii de găzduire web furnizează cPanel clienților ca parte a pachetului lor de găzduire.

cPanel are două interfețe, o interfață cu utilizatorul numită cPanel și o interfață de gestionare a serverului numită Web Host Manager (WHM). Această combinație permite utilizatorilor să își gestioneze site-ul web și furnizează furnizorilor de găzduire instrumente pentru gestionarea serverului.

CPanel este gratuit?

cPanel nu este gratuit, deoarece este o aplicație terță parte. Cu toate acestea, noi avem inclus cPanel în planurile de hosting, fără costuri suplimentare. Există unii furnizori care vor furniza cPanel gratuit pentru primul an și apoi vor percepe o taxă pentru anii următori.

În 2019, cPanel și-a crescut prețurile și multe companii de găzduire web se gândesc să treacă de la cPanel la alte panouri de control ale site-ului web. Noi nu vom face acest lucru ! Deoarece aveti parte de o gazduire premium nu vor fi costuri aditionale pe parcursu aniilor pe acest aspect.

CPanel este privat?

Da, contul dvs. cPanel este privat. Dacă sunteți proprietarul unui site web, asigurați-vă că vă păstrați numele de utilizator și parola în siguranță. Acest lucru este important pentru păstrarea în siguranță a informațiilor și setărilor site-ului dvs. web.

Cum să vă conectați la cPanel

Vă puteți conecta la cPanel folosind bara de adrese a browserului. Introduceți adresa site-ului dvs. web urmată de două puncte și apoi 2083. Accesarea cPanel ar arăta astfel https://site.com:2083.

De asemenea, vă puteți conecta la cPanel tastând / cpanel după adresa site-ului dvs. web. Când utilizați această metodă pentru a vă conecta la cPanel, ar arăta astfel: https://site.com/cpanel.

Dacă aveți un site nou și înregistrările DNS nu s-au propagat încă pe server, atunci puteți utiliza adresa IP în schimb. Accesarea cPanel-ului dvs. prin IP ar arăta cam așa: https: //10.10.10: 2083.

Dacă aveți nevoie ca interfața cPanel să apară în altă limbă, selectați limba din lista din partea de jos a ecranului de conectare cPanel.

Înainte de a vă conecta la cPanel, vă poate fi de ajutor să marcați pagina dvs. cPanel, astfel încât să puteți reveni cu ușurință la ea mai târziu.

După ce vă aflați pe ecranul de conectare cPanel, introduceți numele de utilizator și parola și faceți clic pe butonul Logare. După aceea, veți fi redirecționat către panoul de control al site-ului dvs. web, unde veți vedea toate setările.